Tak czy inaczej, makrela zawiera kwasy omega3, które być może wspomogą to, co mam pod kopułką, więc się pocieszam, że zdam!
Składniki:
1 duża makrela
250g twarogu chudego
łyżeczka majonezu (lub jogurtu naturalnego)
łyżeczka keczupu
Makrelę obieramy ze skóry i z ości, wrzucamy do miski. Dodajemy pokruszony twaróg, majonez i keczup i wszystko cierpliwie ugniatamy widelcem. Gotowe!
A w Warszawie trochę się zgubiliśmy, trochę odnaleźliśmy, trochę przytulaliśmy, trochę nie wyspaliśmy, obejrzeliśmy koncert Lordi i było bardzo dobrze!

Smacznie :)
OdpowiedzUsuńMam i ja swój wypróbowany przepis na makrele:
OdpowiedzUsuńśredniej wielkości makrela, garść żurawiny (wcześniej namoczonej, lub po prostu wypłukanej we wrzącej wodzie), łyżka lub dwie jogurtu naturalnego i parę listków mięty albo kozieradki- wymieszać ułożyć na liściach sałaty rzymskiej lub sałaty lodowej i gotowe. SMACZNEGO.
brzmi ciekawie, chętnie wypróbuję :)
UsuńNie tylko brzmi ciekawie ale jest na prawdę pyszne ja jeszcze zawijam makrelową pastę w liście sałaty i skrapiam sokiem z cytryny. Zdrowiej już być nie może.
OdpowiedzUsuń