czwartek, 5 lutego 2015

Zapiekane bułki z mozzarellą

Szanowni Państwo, pierwszy semestr moich nowych studiów zakończony sukcesem!
Wczoraj aż nadmiernie to świętowaliśmy, więc dzisiejszy poranek nie należał do najprzyjemniejszych. Nie polecam łączenia wina i orzechów.

Dzisiaj znowu miałam ochotę na wino (czy to alkoholizm?), nie chciało mi się robić obiadu, więc przygotowałam lekkie grzanki z mozzarellą. Wyjątkowy "dzień wewnętrzny", kiedy to obie jesteśmy w domu. Kadarka i filmy!




Przepis: 

3 bułki (dowolne, mogą być zwykłe pszenne, razowe lub z ziarnami)
250g mozzarelli (= 2 opakowania)
oliwa z oliwek
bazylia, pieprz ziołowy

Bułki rozcinamy i lekko smarujemy oliwą. Na każdej połówce kładziemy po dwa plasterki mozzarelli oraz po dwa plasterki pomidora. Posypujemy przyprawami i zapiekamy w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku, przez ok. 15 min.








(Nie) nudna kanapka ed IIZima  we Włoszech Walentynkowe menu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz