niedziela, 22 lutego 2015

Kakaowe muffinki z żurawiną

Żurawina jest w opcji "zdrowszej", zamiast niej można dać czekoladę.




Składniki:
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 jajko
fiolka ekstraktu waniliowego
garść żurawiny

Mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, proszek, sodę, kakao i cukier.



 W oddzielnej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, mleko, ekstrakt waniliowy.


Łączymy ze sobą zawartość obu misek.


 Dosypujemy garść żurawiny!


 Pieczemy przez 12min w 180 st. C


Posypujemy cukrem pudrem i wcinamy 


Jak sobie pomyślę o tym, że jutro zaczyna się semestr, to aż mi się nie chce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz