środa, 31 grudnia 2014

Mój ulubiony śledź

W Wigilię zawsze sobie postanawiam, że będę częściej jeść śledzie. Bo są pyszne!
Przepis od mojej Mamy

Składniki:
0,5 kg śledzia solonego
2 łyżki cukru
0,5 szklanki oleju
4 łyżki octu winnego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
30 dag cebuli
15 dag rodzynek
ziele angielskie
liść laurowy


Smażymy pokrojoną w kostkę cebulę na oleju, dodajemy ocet winny, koncentrat pomidorowy, cukier, rodzynki, ziele i listek laurowy - powinien się zrobić taki jakby sos. Czekamy aż przestygnie (ważne!) i następnie dodajemy pokrojone w kostkę śledzie.

Gwarantuję, że jest pyszny :) Świetny na Wigilię i każdą domówkę.




Wigilia 2014Przekąski SylwestroweŚledzie Wigilijne 2014


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz