czwartek, 13 listopada 2014

Świeża roszponka z Newellą

Kolejne proste, szybkie, zdrowe i pyszne danie z moim nowym odkryciem Newellą. Opis Newelli znajdziecie u mnie tutaj i na oficjalnej stronie)

Czas na pyszną sałatkę. Lubię takie połączenia - kwaskowaty granat, chrupiąca rzodkiewka, a pomiędzy nimi Newella, nadająca swoistego klimatu daniu. I do tego słodko-ostry sos. Nie można nie spróbować. Ekspresowe tempo i świetny efekt - tak jak lubię ;)


Składniki:
50g Newelli wędzonej 
50g Newelli naturalnej
500g roszponki
1 granat
pęczek rzodkiewki
100g pestek słonecznika
łyżka oliwy z oliwek (do prażenia pestek)


Sos:
1 łyżka oliwy z oliwek
pół łyżki miodu
pół łyżki musztardy rosyjskiej
szczypta pieprzu kajeńskiego
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
kropla tabasco

Mieszamy wszystkie składniki sosu, następnie wylewamy go na roszponkę. Podprażamy pestki słonecznika na oliwie, aż będą złociste. Kroimy Newellę i rzodkiewkę w kostkę, wykrawamy pestki granatu. Wszystkie składniki ze sobą łączymy i mieszamy. Smacznego!





Gotuj z Newellą






Biorę udział w Akcji Kulinarnej Gotuję z Newellą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz