środa, 4 listopada 2015

Potrawka z naturalnego ryżu i tuńczyka

Jest ciągle zimno! Powinnam zapaść w zimowy sen. Jak Muminki. Chociaż... Jeść garstkę igliwia na całą zimę to trochę bieda :D

Szybkie danie, w sam raz na zabiegany dzień. Jedyne, co długo się gotuje to ryż, ale można przyspieszyć i użyć białego (chociaż osobiście go nie cierpię)
































Potrawka z naturalnego ryżu i tuńczyka 
torebka ryżu
pół jogurtu greckiego
1 mała cebula
1 ząbek cząsnku
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
opcjonalnie: żółty ser

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy tuńczyka, mieszamy, podsmażamy chwilę i do tego dosypujemy ugotowany ryż. Wszystko zalewamy śmietaną, posypujemy serem i podsmażamy ok. 5 min na wolnym ogniu. Gotowe!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz